Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Разсъжденията на Слави Трифонов са абсолютно правилни. Това, което ние

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Разсъжденията на Слави Трифонов са абсолютно правилни. Това, което ние
Коментари Харесай

Зам.-председател на НСИ: Разсъжденията на Слави са абсолютно правилни

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

" Разсъжденията на Слави Трифонов са безусловно верни. Това, което ние броим и което е подадено от ГРАО за изборните описи, е в адреса, стартира да коментира днешния пост на Слави Трифонов зам.- председателят на Национален статистически институт Диана Янчева.

" В ГРАО са регистрирани хората по непрекъснат адрес. Докато ние броим хората по нормален адрес - където всекидневно обитават. За нас е значимо, че живеят на този адрес. От там идва разминаването. Много хора имат непрекъснат адрес в България, само че не живеят в България от години, а имат ЕГН-та и са в описите на ГРАО. Наблюдаваме наклонност от последните години - с от 70 до 90 хиляди души се стопяваме всяка година. Имаме настояща демографска статистика с актове за гибел и актове за раждане. На 10 години вършим моментната фотография за статистика с преброяването.

В средата на декември ще имаме първи резултати за хора, жилища и здания. Отсега виждаме взрив на строителството. Повече здания и жилища ще се окажат необитаеми, следва верификация с други административни източници, ще излизат подробни данни. Догодина 31 декември с доклад ще приключи преброяването публично. Имахме доста компликации, Ковид ни засегна доста, работим с хора, а трябваше да почукаме на всяка врата. Има съмнение в този забавен развой. Малко хора осъзнаваха какво значи това. " - добави гостенката. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР